• Slider 1

Het verhaal van..

 

Het verhaal van Anneloes

“Sinds de zomer van 2014 ben ik werkzaam bij Hotel Restaurant Aduard. Hiervoor was ik ook al bij het bedrijf betrokken, maar toen als stagiaire. Na mijn stage werd ik gevraagd of ik het leuk vond om vakantiewerk te doen bij Hotel Restaurant Aduard en uiteraard leek mij dat wel wat. Ik ben ontzettend blij dat ik hier daarna ook mocht blijven werken. Ik vind het ontzettend leuk dat ik tijdens mijn werk in de bediening verschillende gasten tref. Het contact dat ik met de gasten heb, vind ik denk ik het allerleukste van mijn werk. De sfeer is hier ontzettend goed, wat bijdraagt aan een fantastische baan. Het is ook heel afwisselend, doordat geen dag hetzelfde is”.

“Elke dag probeer ik, samen met mijn collega’s, het alle gasten naar de zin te maken. We willen iedereen een leuke avond bezorgen. Mijn werkdag is dan ook geslaagd als de gasten tevreden de deur uitlopen. Een aanrader voor iemand die hier komt eten? Alles is lekker! Maar als ik een tip mag geven: het rund/lamsvlees van eigen boerderij moet je echt eens geprobeerd hebben. Dan tap ik er een heerlijk biertje bij”.Het verhaal van Minke

“In 1976 heb ik Hotel Restaurant Aduard samen met mijn man Andries overgenomen van mijn ouders. Ik was daarvoor dus ook al jarenlang bij het bedrijf betrokken. Ik houd echt ontzettend van het horecawerk en ga elke dag met heel veel plezier naar het werk. Elke werkdag is ook een nieuwe uitdaging en ik zie wel wat er komt. Het is ook fantastisch om samen met mijn zoon Jenze te werken. We kijken op verschillende manieren naar bepaalde dingen, waardoor we elkaar goed aanvullen. We zijn een unieke combinatie. Daarnaast geniet ik ontzettend van de gasten die bij ons komen. Ik wil hen het allemaal naar de zin maken.”

“Eigenlijk heb ik alles bij Hotel Restaurant Aduard al gedaan. Ik ben een soort ‘manusje van alles’. Tegenwoordig ben ik veel te vinden in de bediening, bij de saladebar, maar ook zorg ik ervoor dat het terras er netjes bij ligt. En ik wil dit ook nog lang blijven doen. Zo lang ik gezond ben, wil ik graag van de partij blijven.”


 

Het verhaal van Alie 

“Ik ben in 1991 begonnen met werken bij Hotel Aduard. Ik woonde hier in de buurt en via via kwam ik erachter dat er bij Hotel Aduard een vacature voor schoonmaakster was. Ik heb gesolliciteerd en kon eigenlijk gelijk aan de slag. Ik begon eerst met fulltime werken, maar nu, bijna dertig jaar verder, werk ik nog drie dagen in de week. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de huishoudhulp en de was. Vandaar dat ik bijna altijd in het washok te vinden ben. Vroeger deed ik ook de schoonmaak van de hotelkamers, maar dat hebben mijn collega’s van mij overgenomen.”
“Ik vind het bij Hotel Aduard ontzettend gezellig. We maken samen van alles mee en dat vind ik hartstikke leuk. Het is ook belangrijk om veel dingen samen te doen. Dat zorgt voor een optimale sfeer. Zolang ik gezond ben, wil ik hier graag zoveel mogelijk blijven werken. De sfeer is zo ontzettend goed. Ik word daar heel erg blij van. Dat ik hier al zolang ben, blijft ook de gasten niet onopgemerkt. Laatst waren er weer gasten die ieder jaar komen en die zeiden: ‘Oh Alie, wat fijn dat je er weer bent’. Zulke dingen vind ik leuk om te horen”. 

Het verhaal van Helga

“Al in 1990 ben ik bij Hotel Restaurant Aduard aan het werk. Ik ben afkomstig van Ameland, waar ik ook veel horecawerk heb gedaan. Echter ging ik naar Leeuwarden toe om een hele andere opleiding te doen, namelijk mode. Toen ik klaar was met mijn studie ben ik verhuisd naar Groningen en kwam ik een vacature tegen bij Hotel Aduard. Ondanks dat ik niet de juiste vooropleiding had, leek het me een geweldige kans om bij dit bedrijf aan de slag te gaan. Ik was eerst gastvrouw, maar ben na verloop van tijd ook andere dingen gaan doen. Ik ben eigenlijk zo in de rol van frontoffice medewerkster gerold. In die tijd, nu al zo’n dertig jaar geleden, was Hotel Aduard eigenlijk nog een chauffeurscafé. Het was heel kleinschalig, maar inmiddels is het ontzettend gegroeid. Het is ook heel grappig dat ik de huidige eigenaar, Jenze, groot heb zien worden. De jongen die ik eerst op de arm had, is nu mijn baas.”
“Het werken bij Hotel Restaurant Aduard is iets wat ik geweldig vind om te doen. De sfeer, zowel onder de werknemers als gasten, is ontzettend leuk. We lachen veel met elkaar en maken van alles mee. Ik geniet met name van het contact dat ik met de gasten heb. Elke dag is daarnaast ook anders. Elke keer dat ik op het werk kom, ligt er weer een nieuwe uitdaging voor mij klaar. Die pak ik dan ook altijd weer met beide handen aan.” 
© Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp | Foto's door Erik Gietema
Reserverings overzicht