• Slider 1

Het verhaal van..

 

Het verhaal van Ans

“Inmiddels ben ik al ruim dertien jaar werkzaam bij Hotel Restaurant Aduard. Als medewerker housekeeping houd ik mij bezig met de verschillende schoonmaakwerkzaamheden binnen ons bedrijf. Zelf kom ik hier oorspronkelijk niet vandaan, maar via Utrecht ben ik 15 jaar geleden in Aduard terechtgekomen. Bij Hotel Aduard werk ik in een ontzettend gezellig team en verstaan we elkaar goed. Ook het contact met de gasten vind ik geweldig. Zolang ik gezond blijf, wil ik hier graag blijven werken. Ik heb het namelijk ontzettend naar mijn zin”. 


Het verhaal van Iektje

“In september 2018 ben ik als medewerkster housekeeping in dienst gekomen bij Hotel Restaurant Aduard. Sinds 1 mei van dit jaar werk ik permanent vier dagen in de week. Gedurende mijn werkweek ben ik vooral verantwoordelijk voor het schoonmaken van de verschillende hotelkamers. Ik vind het ontzettend leuk om tijdens mijn werkzaamheden in contact te zijn met de gasten. Ik heb vaak leuke gesprekjes met hen en ze vertellen me een hoop. Dat vind ik denk ik ook het leukste aan mijn werk. Ook met de mensen met wie ik werk heb ik het heel erg naar mijn zin. Het is fantastisch om met zulke collega’s te mogen samenwerken. Via mijn dochter ben ik bij Hotel Aduard terecht gekomen en daar heb ik zeker geen spijt van”. 


Het verhaal van Annemyke

“Inmiddels ben ik een ruim half jaar werkzaam bij Hotel Restaurant Aduard. Als zus van Jenze (en schoonzus van Raël) vind ik het ontzettend fijn om hier te helpen waar nodig. Ondanks dat ik vroeger ben opgegroeid in het bedrijf, heb ik een andere opleiding gedaan. Echter ben ik hier nu neergestreken en heb ik het ontzettend naar mijn zin. Ik doe eigenlijk van alles. Van bediening tot schoonmaken en van afwassen tot catering. Met name dat laatste doe ik veel. Dat is misschien ook wel hetgeen ik het leukste vind om te doen”.

“Bij Hotel Restaurant Aduard geniet ik er ontzettend van als mensen een fijne avond hebben gehad. Ik probeer het, samen met mijn collega’s, iedereen naar de zin te maken en ben ook blij als dat is gelukt. Ook met ons team zelf heb ik het heel erg naar mijn zin. Het is echt een feestje om met deze mensen te mogen werken”.Het verhaal van Michiel

“Ik ben nog niet zolang werkzaam bij Hotel Restaurant Aduard. Zo’n 2,5 maand geleden ben ik in dienst gekomen als kok en ik heb het ontzettend naar mijn zin. In mijn jeugd heb ik de koksopleiding gedaan en geniet nog dagelijks van het vak. Bij Hotel Restaurant Aduard werk ik altijd met verse ingrediënten, zoals vlees en groenten. Op deze manier kun je de lekkerste dingen klaar maken en eet je ook het gezondst. Ik vind het ontzettend fijn dat dat hier mogelijk is”.

“Ook van de sfeer onderling geniet ik ontzettend. Met elkaar hebben we het heel gezellig en dat draagt naar mijn idee ook bij aan het beste resultaat voor de gasten en voor het bedrijf. Ik hoop dan ook dat ik nog lang onderdeel mag uitmaken van dit geweldige team”.Het verhaal van Anneloes

“Sinds de zomer van 2014 ben ik werkzaam bij Hotel Restaurant Aduard. Hiervoor was ik ook al bij het bedrijf betrokken, maar toen als stagiaire. Na mijn stage werd ik gevraagd of ik het leuk vond om vakantiewerk te doen bij Hotel Restaurant Aduard en uiteraard leek mij dat wel wat. Ik ben ontzettend blij dat ik hier daarna ook mocht blijven werken. Ik vind het ontzettend leuk dat ik tijdens mijn werk in de bediening verschillende gasten tref. Het contact dat ik met de gasten heb, vind ik denk ik het allerleukste van mijn werk. De sfeer is hier ontzettend goed, wat bijdraagt aan een fantastische baan. Het is ook heel afwisselend, doordat geen dag hetzelfde is”.

“Elke dag probeer ik, samen met mijn collega’s, het alle gasten naar de zin te maken. We willen iedereen een leuke avond bezorgen. Mijn werkdag is dan ook geslaagd als de gasten tevreden de deur uitlopen. Een aanrader voor iemand die hier komt eten? Alles is lekker! Maar als ik een tip mag geven: het rund/lamsvlees van eigen boerderij moet je echt eens geprobeerd hebben. Dan tap ik er een heerlijk biertje bij”.Het verhaal van Minke

“In 1976 heb ik Hotel Restaurant Aduard samen met mijn man Andries overgenomen van mijn ouders. Ik was daarvoor dus ook al jarenlang bij het bedrijf betrokken. Ik houd echt ontzettend van het horecawerk en ga elke dag met heel veel plezier naar het werk. Elke werkdag is ook een nieuwe uitdaging en ik zie wel wat er komt. Het is ook fantastisch om samen met mijn zoon Jenze te werken. We kijken op verschillende manieren naar bepaalde dingen, waardoor we elkaar goed aanvullen. We zijn een unieke combinatie. Daarnaast geniet ik ontzettend van de gasten die bij ons komen. Ik wil hen het allemaal naar de zin maken.”

“Eigenlijk heb ik alles bij Hotel Restaurant Aduard al gedaan. Ik ben een soort ‘manusje van alles’. Tegenwoordig ben ik veel te vinden in de bediening, bij de saladebar, maar ook zorg ik ervoor dat het terras er netjes bij ligt. En ik wil dit ook nog lang blijven doen. Zo lang ik gezond ben, wil ik graag van de partij blijven.”


 

Het verhaal van Alie 

“Ik ben in 1991 begonnen met werken bij Hotel Aduard. Ik woonde hier in de buurt en via via kwam ik erachter dat er bij Hotel Aduard een vacature voor schoonmaakster was. Ik heb gesolliciteerd en kon eigenlijk gelijk aan de slag. Ik begon eerst met fulltime werken, maar nu, bijna dertig jaar verder, werk ik nog drie dagen in de week. Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de huishoudhulp en de was. Vandaar dat ik bijna altijd in het washok te vinden ben. Vroeger deed ik ook de schoonmaak van de hotelkamers, maar dat hebben mijn collega’s van mij overgenomen.”
“Ik vind het bij Hotel Aduard ontzettend gezellig. We maken samen van alles mee en dat vind ik hartstikke leuk. Het is ook belangrijk om veel dingen samen te doen. Dat zorgt voor een optimale sfeer. Zolang ik gezond ben, wil ik hier graag zoveel mogelijk blijven werken. De sfeer is zo ontzettend goed. Ik word daar heel erg blij van. Dat ik hier al zolang ben, blijft ook de gasten niet onopgemerkt. Laatst waren er weer gasten die ieder jaar komen en die zeiden: ‘Oh Alie, wat fijn dat je er weer bent’. Zulke dingen vind ik leuk om te horen”. 

Het verhaal van Helga

“Al in 1990 ben ik bij Hotel Restaurant Aduard aan het werk. Ik ben afkomstig van Ameland, waar ik ook veel horecawerk heb gedaan. Echter ging ik naar Leeuwarden toe om een hele andere opleiding te doen, namelijk mode. Toen ik klaar was met mijn studie ben ik verhuisd naar Groningen en kwam ik een vacature tegen bij Hotel Aduard. Ondanks dat ik niet de juiste vooropleiding had, leek het me een geweldige kans om bij dit bedrijf aan de slag te gaan. Ik was eerst gastvrouw, maar ben na verloop van tijd ook andere dingen gaan doen. Ik ben eigenlijk zo in de rol van frontoffice medewerkster gerold. In die tijd, nu al zo’n dertig jaar geleden, was Hotel Aduard eigenlijk nog een chauffeurscafé. Het was heel kleinschalig, maar inmiddels is het ontzettend gegroeid. Het is ook heel grappig dat ik de huidige eigenaar, Jenze, groot heb zien worden. De jongen die ik eerst op de arm had, is nu mijn baas.”
“Het werken bij Hotel Restaurant Aduard is iets wat ik geweldig vind om te doen. De sfeer, zowel onder de werknemers als gasten, is ontzettend leuk. We lachen veel met elkaar en maken van alles mee. Ik geniet met name van het contact dat ik met de gasten heb. Elke dag is daarnaast ook anders. Elke keer dat ik op het werk kom, ligt er weer een nieuwe uitdaging voor mij klaar. Die pak ik dan ook altijd weer met beide handen aan.” 
© Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en ontwikkeld door: Pro Ontwerp | Foto's door Erik Gietema
Reserverings overzicht